Islamsko-edukativni centar Ezan kroz knjige čuva sjećanje na genocid

Na svečanom otvaranju Islamskog centra U Atlanti, Džordžiji, uvaženi reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović je u svom posebno nadahnutom govoru kazao kako su naši islamski centri, naše džamije ili bošnjačke kule ovdje u Americi jednako važne za BiH i Bosnjake kao i one na Drini, Uni, Savi, Neretvi…
Istinitost ovih riječi potvrdjuje knjiga/udžbenik u izdanju Drake Univerziteta koja je svjetlo dana ugledala jučer, u četvrtak 6. aprila 2017. godine u kojoj je opisana bosanska kula odnosno Islamsko-edukativni centar EZAN u Des Moines-u baš u pravom svijetlu, te u kojoj je jasno i nedvosmisleno spomenut počinjeni genocid nad Bošnjacima.

 

Smatramo da je ovo veliki uspjeh za BiH i Bošnjake i da će ova knjiga/udžbenik biti svojevrstan dokument koji će BiH i Bošnjake štititi od falsifikovanja i podmetanja lažne historije. Molimo Allaha, dž.š., da sve naše bosanske kule, u domovini i dijaspori osnazi u borbi za istinu i pravdu koja nam je itekako danas potrebna.
Koristimo priliku da se zahvalimo profesoru Tim Knepper-u, fotografu Bobu Blanchard-u kao i studentu koji je šest mjeseci observirao u našoj zajednici Matthew Backe-u.